Palarnia kawy RIGELLO

Palarnia Rigello, choć działa globalnie, to powstała
lokalnie w Łodzi z pasji do kawy.
Co jest dla nas ważne?

Dobra kawa - dla każdego

Jesteśmy przekonani, że każdy ma prawo cieszyć się kawą i realizować
w oparciu o nią swoje projekty, marzenia i biznesy kawowe.




Komponowanie sprofilowanych mieszanek

Naszą misją jest wypalanie jak najlepszych blendów, tworzenie z nich świetnych produktów, kontrolowanie ich jakości i służenie wsparciem.

PROCES 3600

Selekcjonujemy ziarno z bieżących zbiorów, komponujemy mieszanki, wypalamy zgodnie z zapotrzebowaniem. Projektujemy opakowania, tworzymy unikatowe blendy i ustalamy logistykę.
Wypalamy i pakujemy.  Wszystkie te procesy przebiegają in-house, dlatego też czuwamy nad każdym etapem produkcyjnym. Dbamy o całokształt. To u nas powstaje Twoja paczka kawy od początku do końca. Od zielonego ziarna do zaparzonej filiżanki kawy u Twojego klienta.

KAWA
STWORZONA
NA MIARĘ

Ile osób, tyle smaków. Zdajemy sobie sprawę, że każdy z nas szuka czegoś wyjątkowego, czegoś dopasowanego do jego kubków smakowych. Stajemy na wysokości tego zadania i tworzymy mieszanki indywidualne. Szukamy takich proporcji ziaren, dopóki znajdziemy najlepsze rozwiązanie. Nie boimy się komponować mieszanek odważnych, nieoczywistych, pochodzących z odmiennych szerokości geograficznych. Jesteśmy przekonani, że każdy ma prawo do odnalezienia takiego smaku kawy,
który go zafascynuje i pochłonie.

Tradycja
I TECHNOLOGIA

W naszej palarni kawy ziarna są wypalane w rzemieślniczych piecach amerykańskiej firmy Diedrich. Powoli, od 12 do aż 22 minut i w sprzyjającej ziarnom temperaturze 400 stopni. Wszystkie te zabiegi mają na celu wydobycie pełnego aromatu i utrwalenie zapachu kawy. Tradycyjny proces wypalania jest wzbogacony o „technologiczne smaczki” już na kolejnych etapach produkcyjnych – przy pakowaniu kawy. System RTG kontroluje każdą paczkę i odrzuca te zawierające inne składniki niż kawa. Nasi klienci mają pewność, że smak kawy w każdej dostarczonej im przesyłce jest taki sam, dzięki specjalnemu rozwiązaniu profilowania mieszanek. Tradycja i technologia przeplatają się u nas każdego dnia – tak by łączyć wszystko, co najlepsze w manufakturze kawy Rigello.

Najlepsze mieszanki kawy. Nietuzinkowe, odważne, zaskakujące. Ale przede wszystkim, dopasowane do oczekiwań naszych klientów i upodobań smakoszy kawy.

Wszystkie procesy związane z produkcją kawy Rigello. Tworzyć indywidualne rozwiązania, które dostarczają jak najlepiej sprofilowaną i powtarzalną mieszankę kawę naszym klientom.

Moce produkcyjne naszej palarni kawy. Udoskonalać poszczególne elementy, wprowadzać potrzebne zmiany i testować nowe rozwiązania. Tak by oferować, to co najlepsze naszym klientom.

Certyfikat
ekologiczny BIO

W palarni Rigello wypalamy kawy oznaczone europejskim certyfikatem rolnictwa ekologicznego. To daje Ci pewność, że kawy z tym znakiem pochodzą z plantacji, na których nie stosuje się takich substancji jak sztuczne nawozy, pestycydy czy herbicydy. Certyfikat musimy odnawiać co roku.

Certyfikat
HACCP

W palarni kawy Rigello wdrożyliśmy międzynarodowy system zarządzania jakością produkcji HACCP, który stawia nas w czołówce najlepszych producentów kawy w Polsce. Certyfikat gwarantuje, że wyprodukowana przez nas kawa ziarnista jest bezpieczna dla zdrowia i spełnia wszelkie normy produkcyjne.

Certyfikat
FRC

System FRC to pionierskie rozwiązanie wdrożone przez nas w celu lepszego zarządzania jakością procesów produkcyjnych. Mieszanki kawowe wypalamy na bieżąco, by nie gromadzić zapasów. Zwracamy też szczególną uwagę na powtarzalność smaku i aromatu, co gwarantuje sukces nam i naszym klientom sprzedającym własne marki kawy.

Gluten Free

Znak przekreślonego kłosa jest międzynarodowym symbolem oznaczającym bezpieczną żywność bezglutenową. Produkt bezglutenowy uznaje się wtedy, gdy zawartość glutenu w produkcie, jak również w jego poszczególnych składnikach nie przekracza 20 miligramów na kilogram glutenu.

Chciałbyś wejść z nami we współpracę i tworzyć razem inreresujące mieszanki kaw? Dzwoń i działamy!