Decaffeinated coffee

Decaffeinated bean coffee

Decaffeinated bean coffee is an alternative to traditional coffee ideal for people who can’t drink the one with caffeine. If you like a slightly chocolaty aroma with a subtle fruity note, we have good news for you. The taste is no different from classic mild coffees. The best decaffeinated coffee is made from Arabica beans. Why? First, this type of coffee contains less caffeine than, for example, Robusta. Secondly, and more importantly from the point of view of coffee lovers, Arabica has an extremely rich flavor with fruity notes ideal for drinking decaffeinated small black or delicate cappuccino. At our coffee roastery, we offer freshly brewed Rigello Swiss Decaf. You can choose bean or ground coffee specifically for the machine in which you are preparing your brew.

kolejny krok

Dla kogo jest kawa bezkofeinowa?

Kawa bezkofeinowa stanowi idealny zamiennik kawy dla kobiet w ciąży. Może ona zawierać jedynie śladowe ilości kofeiny i jest zdecydowanie lepszym wyborem niż zwykła kawa.
Kawa bez kofeiny sprawdzi się również u osób, które ze względu na swój stan zdrowia nie mogą pić zwykłych kaw, np. przy nadciśnieniu.
Nie masz żadnych przeciwwskazań do picia kawy, ale nie chcesz odczuwać pokofeinowych efektów specjalnych? Spokojnie możesz postawić na wariant Decaf i co ważne cieszyć się smakiem i aromatem kawy o każdej porze dnia, a nawet nocy!

Jak powstaje kawa bezkofeinowa?

Najlepsza kawa bezkofeinowa powstaje w procesie dekofeinizacji za pomocą filtrów węglowych. Usuwa się z niej w ten sposób praktycznie całą kofeinę. Jak wygląda ten proces?
1. Niepalone (zielone) ziarna kawy umieszcza się w gorącej wodzie, aby się namoczyły. W ten sposób pory kawy otwierają się, uwalniają kofeinę, olejki oraz substancje smakowe. Spokojnie, smak wróci!
2. Woda, w której moczyły się ziarna jest dekofeizowana przez filtr węglowy. Filtr oddziela kofeinę pozostawiając olejki oraz aromaty.
3. Ziarna z powrotem wrzuca się do przefiltrowanej wody, aby mogły ponownie przyjąć aromaty i olejki odpowiedzialne za smak wypalonej już kawy.
4. Ziarna kawy są suszone, po czym mogą być wypalane.

Kawa bezkofeinowa jest gotowa. Teraz możesz przygotować ją na swój ulubiony sposób!

X
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pustyPowrót do sklepu
      Calculate Shipping
      Apply Coupon

      Subscribe to our newsletter

       

      Subscribe to our newsletter