KAWA MIELONA dla marki własnej

Szukasz kawy mielonej
dla swojej marki?
Sprawdź, co możemy
Ci zaoferować!

KAWA MIELONA ZACZYNA SIĘ OD ZIARNA

Dlaczego stworzyć z nami mieszanki kaw mielonych pod własną marką?
Ponieważ gwarantujemy konkurencyjne ceny i wysoką jakość, którą zapewniają najlepsze ziarna arabiki i robusty.

ZAUFANI DOSTAWCY

W wypalanych mieszankach stosujemy ziarna tylko z ostatnich zbiorów.

ZBILANSOWANY SMAK

Dostarczamy zbilansowane mieszanki oraz kawy speciality.

WYSOKA JAKOŚĆ

1000g wypalonej kawy otrzymujemy z 1200g kawy zielonej.

KONKURENCYJNA CENA

Ziarna sprowadzamy w dużych ilościach bezpośrednio z plantacji.

STAŁA KONTROLA

Mieszanki kontrolujemy, by nie zawierały zanieczyszczeń, takich jak ciała obce.

EKOLOGICZNY WYBÓR

Oferujemy ziarna z zielonym unijnym certyfikatem bio.

JAKI STOPIEŃ MIELENIA KAWY WYBRAĆ?

Mielimy kawę tak, jak tego potrzebujesz. Rozumiemy dobrze, że Twoi klienci parzą ją na różne sposoby, a Ty chcesz dostarczyć produkt, który da im maksimum satysfakcji i smaku.

Metoda zaparzania

Stopień zmielenia

0 /10
French Press
Kawa mielona pod French Press – naczynie będące szklanym cylindrem z pokrywką i tłokiem zakończonym sitkiem. Wsypujemy do niego kawę, zalewamy gorącą wodą, mieszamy i zostawiamy na pół minuty. Następnie dopełniamy naczynie wodą, mieszamy dwa – trzy razy, przykrywamy i po trzech minutach opuszczamy tłok.
0 /10
Regularnie

Kawa mielona w sposób standardowy, najczęściej spotykany na sklepowych półkach. Można ją parzyć w dowolny sposób.

0 /10

Zaparzacz elektryczny

Kawa mielona pod perkolator –  urządzenie złożone z zamykanego dzbanka, lejka i filtra, do którego wsypuje się kawę. Dzbanek napełniamy właściwą ilością wody, na dnie umieszczamy lejek z filtrem. Wytwarzane podczas podgrzewania ciśnienie  podnosi wodę, która wiele razy przepływa przez znajdującą się u góry kawę.

0 /10

Drip

Kawę mieloną pod drip, czyli „przelew”, wsypujemy do stożka wyposażonego w filtr. Zalewamy gorącą wodą, która przesącza się przez kawę i skapuje do dowolnego naczynia. Dripper może mieć różne kształty i być wykonany z różnych materiałów, ale zasada działania zawsze jest taka sama.

0 /10

AeroPress

Kawa mielona pod AeroPress – plastikowe urządzenie złożone z cylindra, do którego wkładamy tłok. Do otwartego cylindra wsypujemy kawę, zalewamy ją wrzątkiem i zakręcamy sitkiem z filtrem. Po chwili urządzenie odwracamy, przykładamy do naczynia i naciskamy tłok.

0 /10

Chemex

Kawa mielona pod Chemex – kultowe szklane naczynie przypominające kształtem klepsydrę. W górnej części zaparzacza umieszczamy jednorazowy, zwilżony papierowy filtr, wsypujemy zmieloną kawę, którą zalewamy gorącą wodą. Napar skapuje przez około trzy minuty do dolnej części Chemexu.

0 /10

Espresso

Kawa średnio mielona pod ekspres kolbowy. Najpierw podgrzewamy wodę i kolbę, do której wsypujemy odpowiednią ilość kawy. Kolbą należy lekko stuknąć o blat, a potem docisnąć przy użyciu tampera. Czas parzenia nie powinien przekroczyć 30 sekund, co pozwoli uniknąć „przepalenia” kawy.

0 /10

Kawa po turecku

Kawa do parzenia po turecku musi być bardzo drobno zmielona. Wsypujemy ją do naczynia razem z cukrem i przyprawami, dolewamy zimną wodę i podgrzewamy, nie dopuszczając do wrzenia. Gdy zacznie się gotować, studzimy napar, a potem podgrzewamy jeszcze dwukrotnie.

JAK BARDZO ZMIELONA?

Mielimy kawę tak, jak tego potrzebujesz. Rozumiemy dobrze, że Twoi klienci parzą ją na różne sposoby, a Ty chcesz dostarczyć produkt, który da im maksimum satysfakcji i smaku.

Sprzęt
Stopień zmielenia
French Press
0 /10
Regular
0 /10
Elec Perk
0 /10
Drip
0 /10
Drip
0 /10
Chemex
0 /10
Espresso
0 /10
Turkish
0 /10

SZUKASZ KAWY MIELONEJ?

Zastanawiasz się, jaka kawa mielona będzie najlepsza?

Pragniesz spróbować opracowanych przez nas aromatycznych mieszanek?

Masz pomysł na swoje opakowanie i chcesz go urzeczywistnić?

Chcesz skorzystać z pomocy ekspertów od kawy?

Pobierz materiały i skontaktuj się z nami.

Pobierz dokumenty

Stwórz z nami własną markę kawy
Ziarnistej. Tak jak lubisz, tak jak
Chcesz – na swoich warunkach!